Gehoorzaamheid

Hondensportvereniging De Vrije Sprong geeft op een vriendelijke, positieve en beloningsgerichte manier les. Dat houdt in dat de pup of beginnende hond d.m.v. beloning en spel de beginselen van het luisteren met duidelijke grenzen wordt aangeleerd.

PUPPYTRAINING

Alle nieuwe puppen en jonge honden kunnen indien er plek is direct instromen bij de puppytraining. In principe kan een puppy vanaf 8 weken oud al beginnen, echter wij adviseren om een pup eerst rustig thuis aan alle indrukken te laten wennen.

Tijdens de puppycursus leren we de honden het begin van de gehoorzaamheidsoefeningen aan, afgewisseld met fun-oefeningen. Fun draagt bij aan een betere band tussen baas en hond. Tevens is het goed voor het zelfvertrouwen van de hond. Plezier en de opbouw van de band met de hond staan voorop.

De pup of beginnende hond en cursist bepalen zelf het tempo van ontwikkeling. Iedere combinatie traint op eigen niveau. Bij beheersing van de oefeningen wordt er direct doorgestroomd naar de volgende cursus. De cursusduur is per hond verschillend. De groepen zijn klein (ong. 6 combinaties) en er wordt getraind op een veilig en afgezet terrein.

THEMA

Elke maand hanteren we een thema zoals bijv. Balans & Coördinatie, Hersenwerken, Vuurwerktraining, Wandelen Zonder Trekken, enz.

Aan het thema wordt dan tijdens de hondentraining extra aandacht besteed.

BASISTRAINING, GEDRAG & GEHOORZAAMHEID (GG)

In de vervolgcursussen worden de gehoorzaamheidsoefeningen verder aangeleerd, afgewisseld met fun-oefeningen en het maandelijkse thema.

Wij verzoeken u het inentingsbewijs of titerbepaling van de hond tijdens de 1e les mee te nemen.

De trainingsavonden zijn op maandag en donderdag.

De vrije sprong puppytraining
De vrije sprong hersenwerken
De vrije sprong gehoorzaamheidstraining
De vrije sprong waterspelletjes in de zomer